söndag 30 maj 2010

Uppehållet

Då va sista dagen på uppehållet redan här.

Tiden hit har gått så fruktansvärt fort.

Uppehållet har varit skönt, Sebbes hunger och svullnad har lagt sig samt att han helt klart blev piggare och piggare. Hade han inte strålat sådan glädje och positivitet vet jag inte hur jag skulle klarat detta!

Har ett par personer runt omkring som vet vad det handlar om att råka ut för någonting liknande som vi. Antingen själv haft cancer eller någon annan väldigt nära. Jag känner mycket trygghet att prata med de personerna som ser det på samma sätt. Nu låter jag kanske rörig och det e svårt att förklara men man tror verkligen att man förstår, det har jag med gjort men det gör man inte förrän man hamnar i situationen. Inget ont i det, det bara e så!


Tosselilla utflykten va mycket trevlig! Tack pappa och Lisbeth!Det va härligt att se Sebbe orka med en del i alla fall och när han inte orkade blev det en vila stund på filten framför schenen med underbar musik. Strålande sol som värmde hade vi ju också, kunde knappt bli bättre. Det som värmde mest i mit hjärta va att Sebbe till och med tog av sig både keps och t-shirt utan att skämmas, vilket han kan göra ibland.

I torsdags kom Carina ( sjuksköterska från BUS ) till Sebbes klass för att informera om sjukdomen och förklara lite lätt för barnen samt ge dom möjlighet till att ställa frågor. Carina skrev även ett informationsbrev som barnen fick med sig hem till sina föräldrar som berättade att vi varit där och vad vi pratat om.

Det gick jätte bra i skolan. Kompisarna var glada av att se honom och han tyckte själv med det va roligt att komma dit. Sebbe hjälpte Carina med hjälp av bilder och en docka att förklara hur behandlingen går till och lite vad han redan varit med om.

Det enda som Sebbe tyckte va jobbigt va håret, han tog inte av sig kepsen förrän alla barnen hade gått ut och det bara var jag, Carina och fröknarna kvar men annars gick det hur bra som helst.

Helgen har varit underbar! Passade på att ta en liten resa till mitt hjärta i Vänersborg då Sebbe e på topp och innan nästa behandlingsschema drar igång. Vi va både bjudan på kalas och dop. Det va trevligt , trevligt!!

Älskar dig Niclas, tack för ditt stöd!

Imorgon blev vi tvugna att komma in tidigare än sagt. Dom ringde nämligen från avdelningen i fredags och sa att proverna vi lämnade i torsdags inte gick att analysera. Då vi har uppehåll måste vi gå till labb på vårdcentralen här för att lämna prover för att se så värdena e bra så behandlingen kan startas som tänkt. Men det gick inte vägen så nu måste vi komma in extra tidigt imorgon för att först vänta på provsvaren innan behandlingen kan startas. Så det blir verkligen en lång dag inne på sjukhuset imorgon då det e dags för alla 3 sorterna imorgon me.

Ny schema start, nya tag!

Natti natti alla nära och kära!

4 kommentarer:

  1. Åååh, sååå go han e på blogg-bilden! Minns dom goa kinderna, guldlockarna och gosiga låren:=)
    Ni ser ut att haft det gott under upoehållet, härligt!
    En tuff kille, med en ännu tuffare mamma!
    Kram till er, vi tänker ständigt på er

    SvaraRadera
  2. Mmm visst e han! Kommer ihåg honom så som om det va igår...min lille kille :D
    Tack! Kram kram kram...

    SvaraRadera
  3. Tänker på er <3 Och det är en snygg kille - med eller utan hår hälsa han det =)) Kramar till er.

    SvaraRadera
  4. Tänker på er, å är en ständig läsare. Måste ju veta hur ni har det. Kan inget annat Än att hålla med Sofie! Du gör ett fint jobb Maria. Sköt om er! Kram Nathalie

    SvaraRadera