onsdag 5 maj 2010

Första dagen med cellgift

Onsdagen den 5/5

Då kom denna dagen till slut som man både längtat till och fasat för.
Behandlingen
Morgonen började med både tabletter ( kortison ), laktulos ( för magen ) och myscostatin ( förebyggande mot svampinfektion i munnen ) samt att dom satte ett vätskedropp som han ska ha ett helt dygn ( 2 påsar ). Redan här blev det protester och det trugades länge och väl innan allt va nere.


Sen avlöste det ena och det andra hela tiden. Kära mamma som tagit ledigt denna veckan och är hemma med stora sonen kom med lite mat och rena kläder.


Doktorn kom in och berättade snabbt hur det skulle se ut idag med behandlingen och bokade in ett samtal med oss imorgon då vi ska gå igenom protokollet noggrant. Han återkom ett par gånger till med lite pappers information och samtycke m.m.


Första cellgiftsdroppet sattes kl: 13.00 och det tog ca 1 timme. Se vid 16.30 tiden satten cellgiftsdropp nummer 2 och den behandlingen tog ca 4 timmar. Däremellan fick han samma dos tabletter som på morgnen samt myscostatin, denna gången gick det lite bättre.
Kära pappa kom också upp och hälsade på en sväng.
Sen kom Jenny förbi en sväng med och då åkte Jimmy också hem.

Något som han sett fram emot va att klasskompisen Ida skulle komma och hälsa på vilket hon oxå gjorde idag med hela familjen. Tack det gjorde honom gott! Ida kom med lite läxa från skolan, men hon va populärt besök i alla fall hi hi... Tur dom tycker det e roligt med skolan än så länge. Även lillebror Markus kom och hälsade på och fick stryk i Tv-spel som vanligt.


Senare då sista dosen tabletter och myscostatin kom blev det till att börja truga igen. Cellgiftdroppet va klart så det va bara den andra medicinen så va vi klara för idag men givetvis så skulle det inte va så lätt. För det första hade dom bekymmer med att få port-a-cathen till att backa så dom kunde ta blodprover från den. Den har varit lite strulig redan från början så dom har fått spola och trixa med den en hel del men nu de sista proverna för idag så skulle den givetvis sätta sig på tvären helt. Efter 2 doser av något som skulle lösa eventuella koagler och mycket mycket spolande så lossnade det. Tror dom höll på sammanlagt 2 timmar. Och sen va det ju bara tabletterna då...och det gick ju sådär bra. Han tog 1 tablett och kräkter direkt, stackaren. Han fick en annan tablett mot illamående och sen efter en stund försökte vi igen men samma sak hände igen tyvärr, den kom upp. Vi fick ge oss för klockan va mycket och lille Sebbe har ju varit med om mycket denna dag och va totalt slut. Han fick det intravenöst istället, trots att dom helst inte vill ge det med tanke på att denna medicineringen ska vi kunna sköta hemifrån sen.

Kort om en lång händelserik dag.

Kram på er alla nära och kära som stöttar och finns där för oss!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar