tisdag 18 maj 2010

Schemat

Behandlings schemat ser ut i det stora såhär: Shemat löper på 15 dagar. Dag 1, 3 olika sorters cellgift, därav en tar 15 min, en 1 timme och en 4 timmar. Dag 2, 3, 4 och 5 endast 1 sorts cellgift, den som tar ca 1 timme. Sen hela 2 dagars uppehåll från cellgift. Dag 8 va det dags för cellgit igen och då den sorten på 15 min. Sen e det uppehåll ända tills dag 15 då det avslutas med 2 sorter den på 15 min och den på 4 timmar. Under hela den här 15 dagars perioden får han dagligen äta kortison 3 ggr/dag. Efter dessa 15 dagar e det 2 veckors uppehåll men det blir bara 1 ½ vecka för Sebbe denna gången för att dom vill starta en måndag så vi slipper komma in då det e helg då shemat ju startar med cellgift 5 dagar på rad. Samma schema startar alltså igen efter den 1 ½ vekans uppehåll. Efter omgång 2 ska där tas ny PRT-CT röntgen m.m. för att se hur Sebbe svarat på behandlingen och ev. kunna ta ställning till om stråling kommer va nödvändigt eller inte. Men vad jag förstått kommer han oavsett få löpa hela behandlingen ut vilket innebär 4 st 15 dagars scheman till och även då där med 14 dagars uppehåll emellan varje 15 dagars schema. Men de fortsatta behandlingen kommer se annorlunda ut. Där finns två olika scheman att välja på och vilket det blir vet vi inte än utan vi är med i en forskningsstudie och då kommer det väljas slumpmässigt.

I lördags 15/5 ringde jag in till avdelningen då jag upptäckte att operationssåret efter port-a-cathen glipade lite i ena kanten. Det visade sig att den e ju fastsydd under huden och ett av de endstygnen tittade upp ut operations snittet. Ingen större glia men dom ville ändå att vi skulle titta in fall i fall. "Packa en liten väska" sa dom. Usch inte ligga inne igen. Fått informationen om att så kunde ske ifall där va en infektion så blev vi inlagda med antibiotika intravenöst.

Men vi slapp denna gången. Dom lade om det lite samt att vi fick hämta ut antibiotika, Heracillin, på apoteket som nu ska tas 3x3 i 10 dagar samt återbesök på måndagen. Dom vill inte riskera att det ska bli infekterat.

Imorgon är det dag 15 på allra första schemaperioden.
Lite orolig för morgondagen, sist mådde Sebbe inte så bra efter just den sortens cellgift han ska få imorgon.

Håret verkar släppa lättare och lättare samt fler och fler. Trots detta vill han inte i förebyggande raka av håret. Han gillar sitt hår och tycker om att frisera sig en hel del med både vax och annat vilket gör saken jobbigare att se. Han verka dock själv ta det med ro trots allt.


Som synes på bilden har även ansiktet svullnat en del och hans lilla mage står som en spärrballong.

Att ta tabletterna går som en dans nu. Han e jätte duktig. Så skönt att slippa den dispyten varje gång.




Håret e inte det enda som tappas här hemma för den delen heller.

En stor framtand mindre!




Och bara ett par dagar senare!

Åkte även nummer två!

Ska bli skönt med ett litet uppehåll. Lite jobbigt med all kortison som gör honom konstant hungrig. Han bara äter och äter, resultatet blir ju ännu mer svullen om magen och ont givetvis. Tyvärr tack vare antibiotika kuren i 10 dagar får han ju inget större uppehåll med all medicinering.

Tack mamma för ännu ett par dagar med hjälp här hemma och tack morfar som bjöd på en underbart god middag igår. Sebbe älskar ju brunsås så hans ögon blev stora som tefat då där stod en stor gryta med köttgryt på middagsbordet. För honom såg det bara ut som en stor gryta med brunsås. Båda sönerna hade ont i magen av mättnad efter maten.



Johannes


Jag & Sebbe

Mamma

Morfar & Milo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar