torsdag 14 oktober 2010

Det blir inte alltid som man vill

I tisdags ringde strålningsläkaren och sa att Sebbes strålningsstart ska skjutas upp. Tydligen så höll han inte riktigt med de tyska strålnings rekommendationerna. Han förklarade som hastigast att han tyckte där va ställen i rekommendationerna som han ansåg inte skulle behövas strålas. Samtidigt tyckte han att där va andra ställen som borde vara med i strålningen.
Hur länge nu allt skjuts upp vet vi inte riktigt utan det beror på när där finns tid att boka till Sebbe för en MR röntgen. Efter den då blivit gjord ska dom ta ny ställning och lägga nytt strålningsschema. *SUCK* Vi som tyckte allting hade fallit på plats så bra, Jimmy va kompledig och allt. Ja ja...bara att se det positiva i det hela, dom måste ju stråla så exakt som möjligt och inte missa något.

Natten tills idag hade han feberfrossa =( och det drog minnet tillbaka till tiden innan diagnosen då han hade det väldigt ofta och sen har han inte haft det förrän i natt. Han fick febernedsättande och lyckades efter ett tag somna om igen. Morgonen kom och han va feberfri men hade ont uppe på höger axel. Ringde in och pratade med dagvården för att höra hur de senaste värdena låg från i måndags och dom hade ju inte varit så bra så det va bara att hålla koll och om febern kom tillbaka och översteg 38.5 skulle vi ju höra av oss igen.
Vi körde iväg en sväng och handlade och det tog inte så lång tid förrän Sebbe började klaga över ont i benen, efter ytterligare en stund armarna och sen till sist även fingrarna. Stack då inom apoteket och köpte en temp och jo visst va det som jag befarade...febern va tillbaka. Den låg fortfarande inte så högt utan höll sig där runt 38.3. Ringde in till avdelningen igen eftersom han hade så ont och det tog inte lång tid innan läkaren ringde tillbaka och tycket vi skulle komma in för att ta nya prover i och med värdena va så låga i måndags.
Proverna visade att värdena hade stigit betydligt så det va ju skönt. Tyder ju då på att det skulle vara ett virus. Han har haft en del diarré med så vi fick med oss hem så vi kan ta avföringsprov för att kunna utesluta även det (klostridier).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar