torsdag 24 juni 2010

Hur har det gått?

Biverkningarna Sebbe drabbades utav har avtagit nu den senaste veckan men på måndag e det ju dags för att starta ett 15-dagars behandlingsschema igen.

På måndag startar alltså den nya behandlingen och jag kan ju säga som så att jag e glad att det inte e mitt beslut vilken av de 2 olika han skulle få.
Den ena behandlingen som man normalt använder och man vet e effektiv vet man oxå att den i stor utsträckning påverkar fertiliteten negativt.
Och nu finns det då oxå ett annat behandlingsschema som man tror e lika effektivt men e "snällare" mot fertiliteten så att säga.
Det håller alltså på att forskas i dessa nu vilket gör att dom slumpmässigt väljer ut vilken behandling man får (om man vill vara med i forskningen såklart). Sebbe fick COPP-schemat vilket är den redan utprovade sk. vanliga behandlingen som då kommer påverka fertiliteten tyvärr. Det säkra före det osäkra. Men som sagt, jag e glad att inte behöva ta ställning själv vilken behandling. Klart man inte kan låta bli att tänka, "Tänk om den andra behanlingen hade räckt och man klarat fertiliteten". Huvudsaken e ju att han blir frisk givetvis!

Var inne på sjukhuset igår för att göra PET-CT röntgen som då blir första svaret för att se hur han svart på behandlingen än sålänge. Jimmy var med inne och min mamma.
Tyvärr blev det ingen röntgen då Sebbe råkade dricka ett halvt glas mjölk och då blir röntgen missvisande då mjölk inehåller socker och det går inte ihop med den sortens kontrast. Ja ja...alla gör vi misstag. Dom va i alla fall snälla och gav oss en ny tid idag istället.

Inget ont som inte har något gott med sig. Vi gick inom lekterapin för att se om Sebbes skål han drejat var bränd och klar och upptäckte att det va festligheter på terapin denna dag.
Dom hade midsommarfirande med stång, kransbindning, jordgubbstårta och allt. Mums...

GLAD MIDSOMMAR!

1 kommentar:

  1. Glad midsommar till er alla , hoppas ni njuter av de vackra vädret /många kramar från oss i byn .Tänk på er

    SvaraRadera