torsdag 19 augusti 2010

Skolstart

Igår tog sommarlovet slut och allvaret börjar. Både Sebbe och Johannes va lite spända. Sebbes första dag i årskurs 1 och Johannes första dag på högstadiet.

Pratade tidigare i veckan med informationssjuksköterskan i Lund som varit ute och pratade med klassen tidigare. Vi pratade redan då om att vi skulle ta ett informationsmöte nu när skolstarten drog igång pga att Sebbe har nya fröknar. Vi vet ju dessutom mer nu än vad vi gjorde just då som att han kommer strålas tex. Vi kommer bara ha informationsmötet med fröknarna samt skolsköterskan och inte klassen igen. Vi resonerade som så att om vi märker att det kommer upp massor av frågor och undringar igen från barnens sida så får vi ta ett möte till med barnen. Annars finns det ingen anledning att göra det mer påtagligt.

Skönt att Sebbe e i slutet på uppehållet just nu då han e som piggast. Kunde ju inte bli bättre start i skolan, han i alla fall fick vara med från början och till och med orkat leka med klasskompisar efter skolan. Härligt!

Nu börja det närma sig 5/9 vilket vi ser väldigt mycket fram emot då vi anmält oss till grisfest för barn under behandling 2009-2010 i Lind. Vi bjöd med mamma oxå så det blir jag, pojkarna och mamma som åker dit tillsammans. Mamma blev överlycklig över förfrågan, roligt. Ska bli såååå skoj. Har ju läst lite tidningsartiklar m.m ang. tidigare då grisfesten hållits. Förra gången räknat med alla cancersjuka barn, deras familjer och funktionärer medverkade ca: 700st. I år räknar dom med ca: 900st!!! Förstår ni vilken fest dom anordnar!
Mannen som står bakom detta kalas e enligt mig en enastående människa utan dess like. Hans dotter insjuknade i leukemi när hon va 4år och vad jag förstått va hon väldigt illa däran en period men önskade sig en grisfest med nära och kära, vilket hon givetvis fick. Det var vändpunkten och hennes underbara pappa som nu står bakom grisfesterna gör det som en hyllning till livet. Hans dotter lever! Dottern är även hon idag engagerad i hjälpen att göra denna dag möjlig för alla dessa sjuka barn. Kan man bli mer rörd? Dottern har varit friskförklarad i flera år nu. Grattis till henne!!!

Behandlingsstart på måndag igen. Bara hålla tummarna att han kommer vara pigg denna omgången så han orkar med skolan. Han får gå vad han orkar, han vill ju så gärna.

2 kommentarer:

  1. Woow, värsta stora killarna:=) Spännande dagar framför sig båda två!
    Kram till er alla tre

    SvaraRadera
  2. Mmmm... Jag vet, Johannes har kommit ikapp min denna sommaren! Nu e vi lika långa :S

    Kram tillbaka till alla er tre!

    SvaraRadera