onsdag 23 maj 2012

Efter en lång väntan...

Porten används en sista gång!


Igår va det ju äntligen dags. Vi va kallade att infinna oss på postop kl:11.00 vilket vi va. Vi blev inskrivna och tilldelade en säng och kläder förberedes till oss. Vi fick till oss ganska snart att där va förseningar så om vi ville gå ner till lekterapin så kunde vi det så ringde dom efter oss när det började närma sig. Typiskt e det ju att lekterapin har stängt mellan 13-14 men men det va ju fint väder så vi njöt en stund ute på gården.
Precis som spökstunden börjat på lekterapin ca: 13.30 så ringde dom givetvis från op och vi fick bege oss upp. Sebbe fick byta om och dom satte nål i porten så allt va klart. Vi fick till oss att det skulle dröja en stund till så då blev det filmstund på rummet.
När klockan va ca: 15.30 kom läkaren in och pratade och berättade lite om att hon skulle försöka snygga till det gamla ärret lite då det va rätt så brett osv... Jippi...snart dag...men ack nej!! Sebbe började bli otålig, irriterad och ledsen, han va ju självklart jätte hungrig! Då satte dom dropp på honom.
När vi väl kom in på operationsbordet va klockan, hör och häpna. 18.30 min stackars tappre kille hade då varit fastande i mer än 12 timmar inte konstigt det tar på humöret! Ja ja...vi ska väl vara glada att vi inte blev strukna då hade han nog brustit helt!
Väl inne i operationssalen så gick allting fort. Operationen tog inte mer än ca 40 min och den gick smidigt och lätt att ta ut sa dom.
Efter va han lite yr men det rättade upp sig rätt snabbt och då frågade han direkt efter mat, givetvis. Han fick lite fika där inne och började direkt tjata om att få åka hem. Så det tog inte långa stunden innan han bevisade för syster att benen fungerade som dom skulle...och vi fick åka hem.
Det blev en lång dag på sjukhuset.
Vi va hemma vid 20.00 och jag hade ju fått organisera ifrån sjukhuset att Johannes fick skjuts ut till Trollevallen då dom hade match med denna dagen. Direkt när vi va hemma skyndade jag mig ur där så jag hann i alla fall se den sista kvarten. Tackar pappa som så många gånger innan för hjälpen , som fick köra Johannes dit. Givetvis gjorde ju Johannes mål med denna matchen som jag missade! Där går fler tåg, morfar fick se målet i alla fall.

Även idag har det varit fantastiskt väder och det har varit härligt att se Sebbe och de andra barnen springa och leka vattenkrig ute på gården. Barn e fantastiska!!
Lite öm e han idag men inte så farligt, mest om han skulle råka röra vid där på något vis.
Det jobbigaste nu i så fint väder e ju att han inte får bada på 10 dagar!

Nu e det bara att vänta och se hur fint ärret blir. Sytt med stygn som försvinner av sig själv, förhoppningsvis blir det något mindre än va det va innan i alla fall.

Nu planerar vi för nästa event som e Johannes konfirmation på lördag!

Puss och kram på er...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar